skip to main content

Google

Wat is Google?

Google is werelds populairste zoekmachine van Google Inc. voor documenten op het wereldwijde web. Google is gelanceerd in 1997. Gebruikers van Google zijn over het algemeen erg tevreden over de zoekresultaten en over de presentatie ervan: op een rustige pagina, zonder de schreeuwerige advertenties die bij veel andere zoekmachines te zien zijn. Maar Google is veel groter dan de zoekmachine.

 

Google Maps

Google Maps is de online kaartendienst van Google waarmee geografische locaties gezocht kunnen worden. Met de street view functie van Google Maps is het zelfs mogelijk om als het ware door alle straten van de wereld te lopen.

 

Google Drive

Google Drive is een functie van Google die gezien kan worden als een harde schijf die via internet te benaderen is en waarop je, net als op de harde schijf van je computer, niet alleen bestanden kunt opslaan, maar ze tevens kunt openen en bewerken.

 

Google Play

Google Play is de applicatie en website waarmee apps kunnen worden geïnstalleerd op mobiele telefoons die draaien op Android.

 

YouTube

Ja, ook YouTube, de website voor het uploaden en bekijken van video’s is van Google.

 

Google+

Google+ is het social media-kanaal van Google. Op dit social media-kanaal volg je, net als bij Facebook en Twitter, mensen om te zien wat zij te vertellen hebben.

 

Google Analytics

Google Analytics is een online functie van Google waarmee alle online doelstellingen op de website gemeten kunnen worden. Met een professionele implementatie gaat dit verder dan aantal bezoekers, bekeken pagina’s en bezoekduur.

 

Google Webmastertools

Google webmaster tools is een programma dat Google heeft gemaakt om de indexering van een website te evalueren. Hiermee kan dus worden gemeten of de zoekmachine marketing technieken succesvol zijn.

 

Google Adwords

Adwords is een hulpmiddel voor bedrijven die gebruik willen maken van Search Engine Advertising (SEA). Door middel van dit zoekmachine adverteren kun je advertenties plaatsen in zoekmachines.